5 грудня - Міжнародний день волонтера

Волонтерство живить нас як електрострум. Воно стало частиною повсякденної практики мільйонів українців. Стало потребою і тим хто дає, і тим хто приймає допомогу. Сьогодні ці процеси вже сформували міцний фундамент функціонування суспільства дбайливого і справедливого мирного часу. Часу - коли поводитися як українець буде ознакою гарного смаку у всьому світі. І широкий і світлий шлях для такого майбутнього сьогодні торує наше волонтерство.

Далі лише поодинокі історії великої справи, яку робимо усі ми разом, українці. Назва якої - ВОЛОНТЕРСТВО.

Студенти Київського університету інтелектуальної власності та права дивують своєю ініціативністю і продуктивністю…Недавно за підтримки Президента Київського університету інтелектуальної власності та права, академіка Сергія Ківалова та ректора Університету, професора Василя Фелика студенти провели благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України. Благодійний ярмарок в стінах вишу поєднав усіх студентів бакалаврату, магістратури та Фахового коледжу навколо спільної мети – Перемоги України! Важко переоцінити значення тепла студентських рук, що пекли смаколики, реалізували продукцію, збирали і передавали кошти військовим.

Студенти Київського університету інтелектуальної власності та права просто невтомні. Так, третьокурсниця Анна Ліман з початком війни, збирає використані електронні цигарки та акумулятори. Далі вона відправляє їх до Харкова, де з них виготовляють такі потрібні на війні павербанки та дрони для наших захисників.

Магістрантка Аліна Федорова є активним волонтером організації "Save Ukraine Graz", яка проводить збір ліків, одягу, предметів гігієни для ЗСУ.

Третьокурсник Нікіта Мельник перевозить ліки військовим. Більше того, він бере активну участь у допомозі населенню звільнених міст на Сході, власноруч доставляє продукти важкодоступні райони України. А ще брав участь у вивезенні людей із окупованих територій Київщини, зборі продуктів, речей, ліків переселенцям, багатодітним сім’ям. Майже кожної неділі, разом товаришами передають на Схід зібрану волонтерську допомогу.

Це лише окремі епізоди волонтерської діяльності студентів Київського університету інтелектуальної власності та права.

Наша Перемога жива. Бо має дихання та має енергію молоді, яка прагне Перемоги!

З Міжнародним днем волонтера!

Разом до перемоги!

Новини