ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція "Актуальні проблеми реалізації положень Конвенції про права осіб з інвалідністю в Україні: проблеми та перспективи

03 грудня 2020 року в Київському інституті інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» кафедрою іноземних мов та соціально-гуманітарних дисциплін спільно з ВГООІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій" та Центром проблем імплементації європейського соціального права, за сприяння та підтримки Президента НУ ОЮА, Заслуженого юриста України, професора, академіка Сергія Васильовича Ківалова та директора КІІВП, Заслуженого юриста України, професора, д.ю.н. Василя Івановича Фелика відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція "Актуальні проблеми реалізації положень Конвенції про права осіб з інвалідністю в Україні: проблеми та перспективи" (платформа ZOOM).

Під час відкриття конференції від імені директора інституту Василя Івановича Фелика із привітальним словом до учасників звернувся заступник директора інституту, к.ю.н., доцент Мельник Петро Васильович, наголосивши на важливості соціальних пріоритетів у розвитку суспільства та держави та розуміння процесу імплементації норм Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю у законодавство України.

Голова ВГООІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій" Абашев Р.Р. відзначив важливість розвитку в Україні дієвої моделі соціального захисту осіб з інвалідністю.

Керівник Київського обласного осередку ВГООІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій" Слободянюк С.Б. поділився практичним досвідом організації соціальної роботи в області.

Яцкевич І.І., к.ю.н., адвокат, доцент кафедри приватного права Національного університету «Києво-Могилянська академія» у своєму виступі розкрив правовий та соціальний аспекти реалізації особами з інвалідністю права на зайнятість.

Директор школи №281, член Президії інституту Цимбал Л.Я. поділилася досвідом організації інклюзивної освіти у школі, вказала на важливість поглиблення реформи освіти та розвиток новітньої моделі інклюзивної освіти.

У своєму виступі д.ю.н., доцент кафедри Мельник В.П. відзначив основні проблеми існуючої моделі соціального захисту осіб з інвалідністю, окреслив тенденції розвитку законодавства у цій сфері. Він додав, що Україна має виконувати свої зобов’язання відповідно до змісту Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Важливо, що конференція дала можливість виступити студентам 2-го курсу Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету "Одеська юридична академія" із доповідями зазначеної проблематики.

Учасники, яких нараховувалося понад 70 осіб, обговорили тематику виступів та означили принципи підготовки резолюції.

Новини

2024-04-16

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

Докладніше

2024-04-15

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Докладніше

2024-04-05

До нас завітали учні 11 класів

До нас завітали учні 11 класів

Докладніше