Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання і перспективи розвитку судової експертизи і криміналістики»

3 вересня 2021 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання і перспективи розвитку судової експертизи і криміналістики» (м. Одеса). Президент Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету "Одеська юридична академія" доктор юридичних наук, професор, академік Сергій Ківалов під час виступу відмітив актуальність питань, які розглядалися на конференції. Адже, як показують останні тенденції розвитку судово-експертної діяльності в Україні з кожним роком роль судових експертів постійно зростає не тільки щодо розкриття, розслідування та попередження злочинів, забезпечення доказування в ході кримінальних проваджень, але й все більшої значущості та поширеності набуває залучення експертів під час розгляду справ у порядку цивільного та господарського судочинства.

Також у Міжнародній конференції взяв участь ректор Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», доктор юридичних наук, професор Василь Фелик, який відмітив, що значна кількість змін до нормативно-правових актів щодо здійснення судово-експертної діяльності не свідчить, що сучасний стан нормативно-правового забезпечення судово-експертної діяльності в Україні є досконалим..

Під час роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання і перспективи розвитку судової експертизи і криміналістики» було розроблено пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства у сфері судово-експертної діяльності.

Новини

2024-04-15

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Докладніше

2024-04-05

До нас завітали учні 11 класів

До нас завітали учні 11 класів

Докладніше