Онлайн зустріч студентського науково-дискусійного гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника"

Не дивлячись на карантин, запроваджений в нашій державі, студенти не нудьгують та працюють дистанційно. Зокрема, 24 квітня 2020 року відбулась чергова зустріч студентського науково-дискусійного гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника” в онлайн режимі за допомогою платформи Zoom. Керівник гуртка: доцент кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права Маложон Олена Іванівна. Учасники — студенти 1 курсу — зібралися на лекторій: “Юридичні професії в Україні”.

Юрист – це спеціаліст в галузі права, правознавець, людина з юридичною освітою. І, власне, саме слово «юрист» походить з латині і перекладається як «право». Тобто юрист – це людина, яка повинна знати право, служити праву і захищати право.

Враховуючи величезну роль юристів у становленні дійсно правової держави, як задекларовано у Конституції, Указом від 16.09.1997 р. № 1022/97 Президент встановив професійне свято правників – День юриста, який відзначається щороку 8 жовтня. Це – загальне свято представників усіх юридичних професій. Що ж це за професії? Ким можна працювати з дипломом юриста? Щоб знайти відповідь на ці запитання, студенти 1 курсу підготували яскраві наукові презентації.

Робота студентського гуртка активно набирає обертів, щоразу обговорюючи сучасні актуальні питання. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до нашої дружньої родини.

Презентація студентів гуртка "Юридичні професії в Україні"

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше