Практична робота зі студентами доцента Палія Максима Валерійовича у соціальних мережах

Додаткова практика для студентів була організована завідувачем кафедри кримінального права, процесу та криміналістики кандидатом юридичних наук, доцентом Палієм Максимом Валерійовичем для розвитку їх творчого потенціалу та професійних якостей в сучасних умовах популярності соціальних мереж.

В одній із соціальних мереж, а саме, Фейсбук була створена «секретна» група для ефективної взаємодії у навчальному процесі викладача і студентів. Власне, для чого вона була створена «секретною»? Для того, щоб тільки студенти мали змогу заходити і спостерігати за роботою групи, бачити публікації. Це було зроблено, щоб сторонні й так звані «спамери» не змогли завадити роботі групи, а учасники відчували себе повноцінно і не боялися зробити якусь помилку на всезагал. Адже, як ми усі знаємо, саме помилки є важливою складовою навчального процесу, тому що за допомогою них ми вчимося.

У групі розміщуються лекції, завдання для самостійного опрацювання, головні тези та план для практичних і семінарських занять з кожної теми. У коментарях до посту студенти повинні залишати відповіді до поставленого завдання, описувати вирішення різноманітних ситуаційних задач, а також відповідати на тестові завдання.

Зважаючи на те, що академік Ківалов Сергій Васильович на останньому засіданні Вченої ради зробив акцент на тому, що вирішення тестових завдань у контексті ЗНО є досить актуальним, за ініціативою Максима Валерійовича також були створені блоки опитувань, які сприяють перевірці засвоєних знань, а також допомагають викладачу впевнитись у якісній підготовці кожного студента. Як показує статистика групи, саме вирішення тестових завдань є найбільш популярними постами у групі.

Коментар, який залишає студент повинен містити три важливі складові, а саме :
1. Власна думка, щодо поставленого чи то завдання чи то задачі.
2.Посилання на джерело. Цей пункт є надзвичайно важливим, адже справжній кваліфікований юрист повинен вміти аргументувати власні твердження посиланнями на різні джерела.
3. Скріншот із виділеною відповіддю та акцентуваннями через виділені фрагменти тексту на тому, чому саме вони вибрали цей варіант відповіді або власної кваліфікації злочину. Таким чином, студент вчиться пояснювати й доводити власну думку.

Кожен учасник у групі має змогу робити власні публікації, де він зможе висловити позицію щодо тієї чи іншої проблеми, на яку викладач дає об’єктивну оцінку. Відповіді учасників викладач коректує та направляє своїми запитаннями, але остаточне обговорення ситуації відбувається уже не віртуально, а реально під час практичних і семінарських занять.

У планах Палія Максима Валерійовича є розробка номінацій у групі, а саме, обрання того, хто написав кращий пост, залишив найбільш вичерпний коментар, поставив цікаве питання і надав найбільше вірних відповідей.

Як прикладом того 25.10.2017 року була проведена лекція із підключенням до телеекрану, де Максим Валерійович мав змогу представити студентам заочної форми власну групу у Фейсбуці і показати ефективність її створення, а також вони змогли прослухати відео, де викладач пояснює усю специфіку ведення групи.

Дана методика комунікації із студентами є досить ефективною і насамперед сучасною, що дає змогу у більш зручній для студентів формі вивчати навчальний матеріал. Опитування студентів показало, що така форма подачі матеріалів та їх практична спрямованість, зокрема, на вивчення вироків з Єдиного реєстру судових рішень, який доступний для кожного у мережі Інтернет, дуже стимулює студентів до вивчення та спрощує процес навчання, підвищуючи при цьому його ефективність.

Ініціативу завідувача кафедри кримінального права, процесу та криміналістики Палія Максима Валерійовича підтримав і сам директор інституту Фелик Василь Іванович, котрий взяв до уваги необхідність створення належних умов для проведення якомога частіших корисних практичних занять для студентів, адже розвиток потенціалу і відповідність навчальних форм до сучасних умов - головне правило в навчальному процесі Київського інституту інтелектуальної власності та прав НУ «ОЮА»

Новини

2024-04-19

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Докладніше

2024-04-17

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

Докладніше

2024-04-16

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

Докладніше

2024-04-15

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Докладніше

2024-04-05

До нас завітали учні 11 класів

До нас завітали учні 11 класів

Докладніше