Семінар гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника”

17 травня відбулась підсумкова зустріч студентського науково-дискусійного гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника”. Керівник гуртка: доцент кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права Маложон Олена Іванівна.

Цього разу учасники — студенти 1 курсу групи СУД-1 — зібралися біля “Карпатського водоспаду" у студентському містечку Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична академія” на правовому семінарі, щоб поспілкуватися на тему “Конституція України — європейський взірець демократії”.

Світова громадськість визнала Конституцію України однією з найбільш досконалих і демократичних.

Щороку, починаючи з 1996-го, 28 червня Україна відзначає День Конституції – єдине свято, яке закріплено в цій самій Конституції.

Статті Конституції враховують усі сфери життєдіяльності держави і людини, зокрема: визнання дії принципу верховенства права, визнання народу носієм суверенітету і єдиним джерелом влади, визнання людини, її життя і здоров'я, честі і гідності найвищою соціальною цінністю, визнання прав і свобод людини і громадянина як гуманістичних стандартів в сфері суспільного і державного життя.

Правовоий гурток “Клуб молодого правника” допомагає студентам розвивати уміння, використовувати правові знання та навички правомірної поведінки для реалізації своїх прав та обов’язків; підвищувати юридичну обізнаність студентів, інформувати з актуальних питань права та законодавства; виховувати в студентів інтерес до правових знань, популяризувати правові закони, формувати правову культуру студентів.

Новини