Українському вузу присвоєно міжнародний сертифікат якості освіти

Агентство США з міжнародного розвитку USAID «Нове правосуддя» присвоїло сертифікат якості освіти Національного університету «Одеська юридична академія», що підтверджує високий рівень підготовки майбутніх фахівців. На сьогоднішній день таким унікальним знаком відзначені тільки три українські виші. Проводила незалежну оцінку рівня освіти і підготовки майбутніх висококваліфікованих фахівців група експертів, що складається з американських і вітчизняних професіоналів.

«Сьогодні в країні створюється альтернативна система того, що було прийнято багато років. Система оцінювання якості освіти працювала закрито, по суті, це ніколи не було справжнім оцінюванням якості отриманих навичок і освіти студентів. Перевіряли і оцінювали лише відповідність вузів прийнятої ліцензійної системі. Те, що ми хочемо впровадити сьогодні, відноситься до нових стандартів, і ми повинні бути готовими до викликів часу. Особливо важливо проводити правильне оцінювання якості отриманих знань представників правових професій. Саме вони є провідниками основ демократичного підходу до пристрою життя в країні, захисниками прав і свобод громадян, дотримання юридичних і правових норм, законів. Сьогодні в Академії проходить дуже важливий захід не тільки для юридичного світу, але і в цілому для системи вищої освіти в Україні. Тому, що Юракадемія добровільно вирішила відкрити себе, показати всі свої програми, показати всі свої результати іноземним фахівцям, які змогли детально оцінити і сьогодні у нас є можливість про це почути », - розповідає голова Держінспекції навчальних закладів України Руслан Гурак.

Міжнародні експерти відзначають, що вуз повністю відповідає заявленим світовим стандартам.

«Перш за все, результати показали багато позитивних речей, і вони говорять про гарний і відкритій освіті. Юридична академія йде в ногу з часом і робить правильні кроки на шляху до реформування юридичної освіти в Україні », - зазначив Дідлейн Свенсон, американський юрист, професор права з 25-річним досвідом викладання і юридичної практики в судах штатів і федеральних судах США.

«Ми залишилися під сильним враженням від якості освіти в цьому вищому навчальному закладі. Також нас підкорив ентузіазм, з яким всі учасники оцінювання підійшли до самого проведення оцінювання рівня підготовки тут майбутніх фахівців », - підкреслив Томас Спіді Райс, професор Правової школи в Вірджинії.

Одеська Юракадемія вже більше 10 років успішно співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку USAID. Університет став одним з 10 українських вузів, які взяли участь в пілотному проекті Міністерства освіти і науки України спільно з USAID щодо запровадження зовнішнього незалежного тестування для вступу до магістратури за спеціальністю «Правознавство». В університеті спеціально був створений відділ тестології, а також відділ оцінювання якості освіти, весь персонал університету, задіяний в організації та проведенні зовнішнього незалежного тестування, пройшов спеціальне навчання з основ тестології. І оскільки участь в пілотному проекті проведення юридичної ЗНО був визнаний успішним, вже в цьому році воно буде впроваджено для вступу на всі факультети нашого університету, які здійснюють підготовку за спеціальністю «Правознавство».

«Професія юриста - перш за все дуже відповідальна, а тому і підготовка таких фахівців повинна проводитися на гідному рівні. І завдяки умовам, створеним Президентом нашого вузу Сергієм Васильовичем Ківаловим, наш вуз здійснює підготовку дійсно висококваліфікованих фахівців », - розповів декан факультету адвокатури НУ« ОЮА »Микола Стоянов.


Керівник програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон також наголосив на винятковій важливості підвищення якості юридичної освіти в Україні:

«Вот уже на протяжении многих лет мы тесно сотрудничаем с Министерством образования и науки Украины и Министерством юстиции Украины в деле повышения качества юридического образования. Ведь без надлежащего уровня юридического образования очень сложно повышать компетентность судей, сотрудников правоохранительных и других органов государственной власти. Именно поэтому мы разработали методику внешнего независимого оценивания качества юридического образования и успешно применяем её сразу в нескольких вузах Украины. Одной из главных задач нашего оценивания была проверка возможности вуза обеспечивать постоянное обучение высокого уровня, и Одесская Юракадемия нас не подвела и с легкостью подтвердила свой статус. Этот университет может выпускать достойных судей и адвокатов», - зазначив Девід Вон.

Головний спеціаліст відділу нормативного забезпечення вищої освіти Міністерства освіти і науки в Україні Олександр Пижов погодився, що реформування системи освіти в країні проходить складно, і в зв'язку з цим ініціатива Одеської юридичної академії надихає і дає підтримку нових починань.

«Качество юридического образования – залог поддержания правопорядка в стране и поэтому особенно приятно, что новая система оценивания первой была опробована в правовом вузе. Мы очень рады поддержке со стороны Одесской юридической академии и надеемся, что пилотный проект найдет свое продолжение и в других вузах страны», – подчеркнул Александр Пижов.

Попередніх ораторів підтримала заступник керівника Програми USAID «Нове правосуддя» Наталія Петрова. Вона нагадала, що реформування освітньої сфери в країні було намічено давно, ще в дев'яності роки, але результат змусив себе чекати надто довго. На її думку, в вузах країни не відбувається ніяких нововведень, більшість працюють по-старому. За 26 років до зміни якості оцінки отриманого студентами освіти так і не дійшла. Робота НУ «ОЮА» в цьому напрямку дуже важлива. Особливо, якщо врахувати яку роль в державі відіграють юристи, будучи дзеркальним відображенням щеплених демократичних принципів в країні.

Подробнее:http://www.slovo.odessa.ua/main/19741-esche-odin-ukrainskiy-vuz-otmetili-mezhdunarodnym-sertifikatom-kachestva.html#ixzz4iqB4e8xi

Новини

2024-04-19

До Університету завітали учні 9-х класів школи №160

До Університету завітали учні 9-х класів школи №160

Докладніше

2024-04-19

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Докладніше

2024-04-17

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

Докладніше

2024-04-16

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

Докладніше

2024-04-15

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Докладніше

2024-04-05

До нас завітали учні 11 класів

До нас завітали учні 11 класів

Докладніше