Вітальний візит студентів Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» до «Центру інтегрованого професійного навчання дітей та молоді Дарницького району міста Києва».

23 грудня 2017 року студенти та керівництво Київського інституту інтелектуальної власності та права національного університету «Одеська юридична академія» з подарунками та вітаннями для дітей завітали до центру інтегрованого професійного навчання дітей та молоді Дарницького району міста Києва, благодійного фонду «Асперн».

За ініціативи студентської ради Київського інституту на чолі з головою студради Олександрою Шевчик та за підтримки та фінансування директора Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» Василя Івановича Фелика було організовано поїздку до благодійного дитячого виховного центру «Асперн», де наші студенти активісти виступили з розважальною програмою для присутніх діток та по завершенню вручили усім солодкі подарунки. Придбання солодких подарунків під особистий контроль взяв сам Василь Іванович Фелик, щоб переконатись, що діти отримають справді достойні подарунки, на що не пожалкував ані коштів, ані часу. Студентська рада підготувала цілу концертну програму з костюмованим театральним номером, де перед дітками з’явився костюмований Святий Миколай, Янгол і навіть чортик, котрий наочно продемонстрував та пояснив діткам, за що можна отримати різочку під подушку.

Хочемо відмітити високу підготовку студентів, оскільки їх вистава була не лише красивою та цікавою, але й пізнавальною, адже за основу було взято юридичний судовий процес на чолі з імпровізованим Святим Миколаєм, а сам процес був побудований в легкій і доступній формі того, як може відбуватись покарання за вчинений злочин і винесення вердикту суддею.

Окрім того, студенти з дитячій але навчальній формі розповіли діткам про їх права та шляхи їх відстоювання, що важливо знати кожному навіть з найменшого віку, тим паче, що на святі були присутні діти досить різного віку (від 3 до 12 років).

На виступ студентів діти та присутні батьки реагували досить тепло і з великим інтересом, відповідаючи на питання від ведучих та даруючи оплески кожному підготованому номеру.

Хочемо зауважити, що заклад допомоги у вихованні дітей та молоді благодійного фонду «Асперн» був обраний не випадково, оскільки одне з відділень знаходиться неподалік від Київського інституту, а між керівництвом благодійного фонду «Аспера» та керівництвом нашого інституту вже склались досить теплі стосунки, оскільки з нашого боку допомога відбувається не вперше і матиме активне продовження і в майбутньому.

Благодійна організація «Фонд« Асперн »- це недержавна, неприбуткова організація, в основі роботи якої лежить реалізація благодійної діяльності в інтересах українського суспільства. Організація була зареєстрована в березні 2000 року і діє за підтримки благодійних організацій «Карітас Відень», «Вчителі без кордонів Бельгія», співпрацює з Київською міською державною адміністрацією, Дарницької районної в м.Києві державною адміністрацією.

Метою роботи Фонду «Асперн» є діяльність, яка спрямована на надання матеріальної та фінансової допомоги, а також послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Фонд «Асперн» надає різноманітні послуги, які спрямовані на підтримку і допомогу дітям і молоді. Фахівці Фонду забезпечують адаптацію, соціалізацію та інтеграцію дітей і молоді в суспільство; надають соціально-психологічну підтримку та реабілітацію. Пріоритетним в роботі є створення умов для повернення і комфортного проживання дитини в біологічній сім'ї. При відсутності такої можливості, тут піклуються про дитину на етапі переходу до сімейних форм виховання, забезпечують проживання та отримання навичок самостійного життя з урахуванням індивідуальної ситуації і потреб.

По завершенні розважальної частини, студенти та представники керівного складу Київського інституту інтелектуальної власності та права національного університету «Одеська юридична академія» вручили присутнім діткам солодкі подарунки та привітали з новорічними святами.

Хочемо зазначити, що традиція підтримки центрів виховання дітей сиріт , дітей з багатодітних чи малозабезпечених сімей започаткована досить давно і завжди підтримується на високому рівні по всій Україні завдяки турботі Президента національного університету «Одеська юридична академія» Сергія Васильовича Ківалову, котрий так само і не оминає увагою і дітей працівників самого університету і його підрозділів, щорічно влаштовуючи вітальні заходи для підростаючого покоління.

Новорічні свята – це пора чудес та довгоочікуваних подарунків! Весь колектив та студентський склад Київського інституту інтелектуальної власності та права національного університету «Одеська юридична академія» щиро вітає усіх з наступаючим Новим 2018 роком та Різдвом Христовим і бажає здійснення всіх мрій та сподівань, міцного здоров’я вам та вашим родинам, благополуччя та достатку у всьому! І нехай Новий 2018 рік стане щасливим та яскравим!



Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше