Всеукраїнська психологічна науково-практична конференція на тему: «Комунікативна компетенція юриста»

Риторика-це не означає "говорити не те, що думаєш», це означає говорити те, що думаєш ти, але мовою тих, хто тебе слухає.

2 грудня 2020 р. за підтримки директора Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» доктора юридичних наук, професора, академіка, Національної академії наук Вищої освіти України, Заслуженого юриста України Фелика Василя Івановича відбулась знакова подія для нашого інституту - Всеукраїнська психологічна науково-практична конференція на тему: «Комунікативна компетенція юриста», участь в якій прийняли практикуючи психологи, експерти, висококваліфіковані знавці своєї непростої, але досить серйозної та надважливої для всього суспільства професії.

Недарма англійський письменник, лауреат Нобелівської премії - Джон Голсуорсі казав, що психологія - це вираз словами того, чого не можна ними висловити.

Метою даної конференції є залучення студентів І-ІІ курсів спеціалізації 053 «Психологія», а також студентів інших навчальних напрямків до наукової діяльності для засвоєння теоретичних і методичних підходів, надання студентам фундаментальних, практичних знань та розкриття закономірностей функціонування та проявів психіки людини, сприйняття на цій основі та формуванню загальної психологічної культури та компетентності студентів, їх готовності до подальшої професійної діяльності.

Завдяки налагодженій роботі директора Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», доктора юридичних наук, Заслуженого юриста України Фелика Василя Івановича, організаційного комітету за участю завідуючого кафедрою кримінального права, процесу та криміналістики Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», доктора юридичних наук, академіка, віце-президента, Національної академії наук Вищої освіти України – Вороб’я П. А., доцента кафедри кримінального права, процесу та криміналістики Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», кандидата психологічних наук, керівника предметно-методичної секції із психології, а також модератора проведеної конференції – Вітомського Ю.Л., а також робочої групи за сприянням професора кафедри Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», кандидата педагогічних наук – Абрамяна В.Ц., кандидата психологічних наук, доцента кафедри Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», полковника поліції у відставці – Назарова О.Ю., а також кандидата педагогічних наук, викладачу кафедри кримінального права, процесу та криміналістики Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» Корень А.М.– наш провідний інститут став своєрідним конгломератом психолого-правової науки, який увібрав та поєднав наукові погляди багатьох спеціалістів, які долучилися до обговорення поставленої проблематики.

З привітальним словом до учасників конференції від імені директора Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України Фелика Василя Івановича виступив завідувач кафедри кримінального права, процесу та криміналістики Київського інститута інтелектуальної власності і права НУ «ОЮА», доктор юридичних наук, професор, академіка віце-президента, Національної академії наук Вищої освіти України– Вороб’я П. А.

В конференції прийняли участь провідні науковці, фахівці, які представляли Національний інститут «Одеська юридична академія», НПУ ім. Драгоманова, Національну академію внутрішніх справ МВС України, Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя, Уманський державний педагогічний університет ім. П. Тичини, Кременчуцький педагогічний коледж ім. А. С. Макаренка. Крім того, до роботи конференції були залучені практикуючи адвокати, практикуючи психологи, практикуючи співробітники правоохоронних органів.

Окремою позицією варто відмітити бажання студентів з усієї України взяти участь в даному заході. Адже саме від студентів залежить майбутнє всієї нашої великої держави. В конференції прийняли участь всі студенти за напрямом навчання «психологія», студенти інших напрямів навчання Національного інституту «Одеська юридична академія», студенти кафедри журналістики факультету української філології та літературної творчості імені А. Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова , які показали достатньо високій рівень теоретичних знань, активно приймали участь в обговоренні питань конференції.

Вже вкотре, за підтримкою керівництва нашого навчального закладу та безпосередньо директора Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України Фелика Василя Івановича ми змогли довести, що наш ЗВО є передовим центром формування висококваліфікованих спеціалістів.

Окремо висловлюємо подяку гостям нашої конференції, представникам різних ЗВО за те, що ви змогли в такий непростий час долучитися до нашої спільноти та поділитися своїм досвідом та практичними кейсами.

Ще раз наголошуємо, що ми завжди раді бачити та приймати гостей в нашій дружній, затишній атмосфері!

Правильно говорять, щоб атмосфера стала іншою, треба вміти її докорінно змінювати однією своєю присутністю. Із звичайної, суворої конференції – вона перетворилась на спокійну, гармонічну та домашню зустріч, в ході якої ми дійшли фахових висновків та відпрацьовали шляхи подальшої роботи.

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше