Засадження інститутської території хвойними саджанцями

За наказом Президента Національного університету “Одеська юридична академія” на території Київського інституту інтелектуальної власності та права Сергія Васильовича Ківалова було проведено озеленення території, а саме висадка хвойних саджанців ялинки звичайної та сосни звичайної.

Так, 22 листопада 2017 року на території Київського інституту провели висадку молодих дерев ялини та сосни. Було озеленено територію довлока інститутського гуртожитку та територію при навчальному корпусі.

До висаджувальних робіт було залучено наших студентів, котрі охоче погодились до такої співпраці, оскільки у хлопців з’явилась нагода поцілити у двох зайців одразу: облагородити територію інституту, в котрому навчаються та виконати одну з найважливіших цілей у житті справжнього чоловіка – посадити дерево! При чому хлопці своїми враженнями також поділились з нашими кореспондентами, зауваживши, що пишаються такою діяльністю, оскільки навіть через багато років вони зможуть повернусь сюди і побачити своє дерево, котре буде радувати око не одного покоління!

На допомогу наших студентів було залучено і спеціалістів з озеленення ландшафту, котрі мають великий досвід висадки молодих саджанців і надають корисні поради та цінну інформацію по догляду молодих дерев, котрі були висаджені. Не менш важливою була і оцінка ґрунту, на котрому висаджували хвойні, та керівництво попіклувалось і про додатковий чорнозем, і добриво для здорового росту ялин та сосен. За оцінкою спеціаліста з озеленення ландшафту умови для росту висаджених саджанців придатні та не потребують додаткого особливого догляду. Свої поради та зауваження вона висловила у своєму інтерв’ю, котре може буде переглянути нижче за посиланням.

Хочемо зауважити, що для директора Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична академія” Василя Івановича Фелика надзвичайно важливим є озеленення території інституту, оскільки це покращує вигляд приінститутської території та створює більш затишну атмосферу. Часом раніше він вже ініціював побудову зеленого містечка “Карпатська гірка” на території Київського інституту, що вже практично стала визитівкою нашого навчального корпусу. Та і на цьому плани Василя Івановича не завершуються, а тому скоро на всіх студентів та гостей Київського інституту інтелектуальної власності та права чекатимуть приємні, красиві, природні сюрпризи.

До слова сказати, Президент “Одеської юридичної академії” Сергій Васильович Ківалов не даремно рекомендував до висадки саме хвойні, оскільки він сам являється великим знавцем даного виду рослин, а тому завдання Київським інститутом було виконано з честю та гордістю. Адже нам приємно бути частиною гарних традицій Національного університету “Одеська юридична академія”, де висадка хвойних під патронатом Сергія Васильовича в сонячній Одесі відбувається не лише з естетичних міркувань, але й для збереження берегової лінії. Ні для кого не секрет, що існує природня загроза зсувів берегової лінії, що підмивається морськими течіями, але висадка хвойних, при береговій лінії, дозволяє укріпити ґрунт за допомогою могутнього коріння ялин та сосен. І ми пишаємося такою участю в процесі збереження та покращення нашої країни!

Для студентів та гостей Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична академія” ми завжди створюємо тільки найкращі умови для навчання та приємного дозвілля!

Тож ми з нетерпінням чекаємо на зустріч з кожним з вас, щоб дивувати та радувати своєю любов’ю до нашої справи!

Приходьте та переконайтесь, що кращого державного ВУЗу в Україні просто не існує!



Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше