Зустріч із американським юристом Девідом Куком

2 листопада 2017 року в інститут завітав американський юрист Девід Кук, який практикує у сфері цивільного права. Почесного гостя гостинно прийняла дружня родина інституту, спершу він зустрівся із директором Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» Феликом Василем Івановичем, який із задоволенням поспілкувався із Девідом. У ході розмови був встановлений зручний діалог, де обговорювались питання щодо практикуючої діяльності американського фахівця, його ставлення до розвитку української правової культури.

Пізніше для нашого гостя була організована екскурсія по інституту заступником директора Мельником Петром Васильовичем та завідувачем кафедри соціально-гуманітарних та правових наук Макодзей Людмилою Іванівною, під час якої Девід Кук оглянув зал Вченої ради інституту, студентську їдальню, бібліотеку інституту.
Головна мета візиту – проведення лекції студентам, яка сприяє обміну думками із провідним американським юристом, допоможе дізнатись про особливості розвитку права іноземної країни, а також попрактикувати англійську мову професійного спрямування.
Тема проведеної лекції : « Цивільне право Сполучених Штатів Америки». У ході зустрічі студенти були ознайомлені з окремими аспектами ведення цивільних справ, специфікою практичного захисту інтересів відповідача у суді. Девід Кук зацікавив студентів тим, що лекцію проводив у досить зручному форматі, адже розповідав не лише про теоретичні відомості, а й про власну практичну діяльність у суді. Наприклад, розповідь про окремі справи, які йому доводилось вести. Досить широко було висвітлено питання щодо методології обрання суду присяжних у США, а також яким саме чином і які фактори впливають на прийняття вердикту. Після закінчення лекції студенти мали змогу поставити американському гостю запитання, на які отримали вичерпні відповіді

В цілому лекція була дуже корисною для студентів, адже вона не лише збагатила їхні знання щодо системи цивільного права США, а й надала можливість спілкуватись «живою» англійською мовою, яка вкрай необхідна для довершення власних професійних навичок.


Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше