Звітна студентська наукова конференція у НУ «ОЮА» зібрала понад 800 учасників з усієї України

Цими днями у Національному університеті «Одеська юридична академія» відзначають 170 річницю Одеської школи права - одного з найважливіших осередків української юриспруденції, який вже понад століття продукує все нові і нові правові орієнтири. З цієї нагоди 12 травня 2017 року у Національному університеті «Одеська юридична академія» відбулась ХХ Ювілейна міжнародна звітна конференція юних юристів, студентів, аспірантів і молодих вчених, яку було організовано та проведено Студентським науковим товариством.

Зі вступним словом на відкритті конференції виступив президент Національного університету "Одеська юридична академія", академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор - Сергій Васильович Ківалов, який розповів про основні напрямки досліджень, спрямовані на вивчення різних аспектів юриспруденції, а також відзначив важливість проведення подібних заходів у стінах нашого університету.

Значним досягненням звітної конференції стало число учасників, які висловили бажання опублікувати власні тези та безпосередньо взяти участь в їх обговоренні. Їх кількість склала понад 800 людей з різних куточків України та з різних навчальних закладів, а тому збірник тез доповідей було представлено у трьох томах. У ході засідань були заслухані лекції провідних юристів, суддів, адвокатів, прокурорів та експертів. На конференції були розглянуті питання, присвячені дослідженню найбільш актуальних проблем сучасної юриспруденції, за наступними напрямами: "Реформування органів публічної влади", "Модернізація сучасного приватного права", "Соціально-політичний вимір інформаційного суспільства".

Унікальний формат цьогорічної наукової конференції суттєво відрізнявся від конференцій минулих років. Це, звичайно, не оминули увагою і учасники, які наголошували на досить цікавому підході, зокрема, щодо обговорення актуальних питань з видатними правниками у формі дискусії з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як юних юристів, так і студентської молоді, де кожен бажаючий мав змогу почути думку професіоналів щодо певної тематики, висловити власні пропозиції та ідеї, а також отримати відповіді на запитання, які їх цікавили або виникли в ході засідання. За кожним з напрямів було відзначено найбільш активних учасників, які у подальшому були нагороджені грамотами.

У наукових доповідях, проголошених на засіданнях, піднімалися актуальні питання проблем розвитку конституційного, адміністративного права та адміністративного законодавства, цивільного та цивільно-процесуального права, кримінального та кримінально-процесуального права, проблеми визначення факторів та критеріїв ефективності законодавства, актуальні проблеми законодавства про конституційно-правову відповідальність депутатів представницьких органів, особливості юридичної техніки тощо.

Конференція, яка була проведена Студентським науковим товариством Національного університету «Одеська юридична академія» має надзвичайно велике значення, бо сучасний стан розвитку юриспруденції містить досить багато прогалин і недоліків, що повинно бути предметом глибоких досліджень, перш за все серед юних юристів, студентів, аспірантів і молодих вчених.

Проведення такого масштабного науково-практичного заходу дає змогу всім зацікавленим у науковій діяльності студентам поглянути на власні сили при доведенні свого бачення окремих аспектів правового розвитку, дозволяє створити особисте уявлення про сучасний стан окремих правових явищ, знайти для себе подальші напрямки наукової діяльності та підвищити свій рівень знань.

На завершення, ХХ Ювілейної міжнародної звітної конференції юних юристів, студентів, аспірантів і молодих вчених присвяченої 20-річчю НУ «ОЮА» та 170-річчю Одеської школи права, учасники мали змогу відвідати кінопоказ «наосліп», який також відрізнявся новим форматом наукової дискусії, особливістю якого стало те, що всі охочі мали можливість переглянути художній фільм (назва якого зберігалася в таємниці до початку сеансу) та в подальшому здійснити його конституційно-правовий аналіз. Співведучими вечора стали: д.ю.н., професор кафедри конституційного права М. В. Афанасьєва., к.ю.н., доцент кафедри конституційного права А. А. Єзеров, а спеціально запрошеним гостем стала д.ю.н., проректор з наукової роботи Національного університету «Одеська юридична академія» - Г. А.Ульянова

Однією з найважливіших складових успішної діяльності Національного університету «Одеська юридична академія» є розвиток студентської науки, адже дуже часто саме студенти пропонують найбільш передові рішення різноманітних проблем, які постають перед сучасною наукою. В Національному університеті «Одеська юридична академія» усвідомлюють важливість заохочення наукових досліджень серед студентів та всебічно сприяють студентським ініціативам з розвитку наукової діяльності.

Неймовірно пізнавальні та приємні зустрічі, живе спілкування з фахівцями своєї справи залишили гарні враження у студентів!

Новини

2024-04-19

До Університету завітали учні 9-х класів школи №160

До Університету завітали учні 9-х класів школи №160

Докладніше

2024-04-19

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Відвідування зі студентами Верховного Суду

Докладніше

2024-04-17

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

17 квітня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретичні та праксеологічні аспекти реалізації психолого-педагогічних наукових досліджень в умовах воєнного стану»

Докладніше

2024-04-16

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

До Університету завітали учні 11 класу школи №160

Докладніше

2024-04-15

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Проведено бінарне заняття в рамках навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право»

Докладніше

2024-04-05

До нас завітали учні 11 класів

До нас завітали учні 11 класів

Докладніше